Movies that MatterBericht geplaatst door:
Movies that Matter
login om te reageren op dit bericht
Op:
11-05-2020 / 31 x bekeken
Categorie:
Stagevergoeding (marktconform)


Vacature stagiair/vrijwilliger International Support

Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Het zet film in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beïnvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten. Movies that Matter organiseert jaarlijks in Den Haag een internationaal film- en debatfestival, een maandelijks filmprogramma in zeventien Nederlandse filmtheaters, een uitgebreid educatieprogramma en het helpt films vertoond te krijgen landen waar persvrijheid in het geding is.

Lokatie
Amsterdam en Den Haag

Omschrijving
Middels het International Support Programme stimuleert Movies that Matter de vertoning van films over mensenrechten in Azië, Afrika, Latijns-Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Dat gebeurt door middel van subsidies, advies, workshops en netwerkopbouw. Internationaal stimuleren we filmvertoningen en debat door o.a. een filmmenu rondom internationale mensenrechtendag voor Nederlandse ambassades wereldwijd. Movies that Matter coördineert een netwerk van 40 filmfestivals over mensenrechten wereldwijd en organiseert vertoningen voor beleidsmakers.

Voor het International Support Programme is Movies that Matter op zoek naar een stagiair/vrijwilliger voor de periode van 1 september t/m 31 december 2020 in Amsterdam.

Taken

Assistentie bij (de projectadministratie van) het subsidieprogramma: gegevens invoeren in de projectdatabase, rapportages van projecten lezen en beoordelen
Assistentie bij de uitvoering van het filmmenu voor Nederlandse ambassades voor vertoningen rondom internationale mensenrechtendag 10 december: contact onderhouden met rechthebbenden en geïnteresseerde ambassades, bijhouden van aanvragen
Assistentie bij de organisatie van de jaarlijkse vergadering en brunch van het Human Rights Film Network tijdens IDFA
Bijdragen aan de externe communicatie van het International Support Programme (teksten schrijven voor de website, sociale media en nieuwsbrief)
Overige administratieve en organisatorische werkzaamheden ten behoeve van de activiteiten van Movies that Matter

Periode
Het betreft een functie van 24 uur per week in de periode 1 september t/m 31 december 2020. Werkdagen zijn maandag, woensdag en donderdag.

Functie eisen / profiel
Minimaal HBO denk- en werkniveau (bij voorkeur een studieachtergrond met internationale focus)
Accuraat en zelfstandig
Aantoonbare affiniteit met mensenrechten en/of persvrijheid
Affiniteit met film
Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels

Wat bieden wij?
Een leuke dynamische werkomgeving, de kans werkervaring op te doen in een maatschappelijke en culturele organisatie, goede begeleiding en een vrijwilligersvergoeding.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF