New Noardic WaveBericht geplaatst door:
New Noardic Wave
login om te reageren op dit bericht
Op:
11-10-2019 / 190 x bekekenNederlands Kampioenschap Filmquiz

Een primeur in Leeuwarden tijdens de 40ste editie van het Noordelijk Film Festival, deelnemers kunnen zich nu inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap Filmquiz.

Op 8 november organiseert Film en mediaplatform New Noardic Wave een primeur in Leeuwarden. Tijdens de 40ste editie van het Noordelijk Film Festival wordt het eerste Nederlands Kampioenschap Filmquiz georganiseerd. De avond staat in het teken van iconische filmmomenten, filmmuziek, Friese filmquotes, en bekende filmsterren. Maar er wordt ook aandacht besteed aan 40 keer Noordelijk Film Festival en de Friese film. In tien verschillende categorieën kunnen de teams strijden om de titel; Nederlands Kampioen Filmgek.

De avond wordt gepresenteerd door een icoon uit de Nederlandse mediawereld met diepe wortels in zowel film als in Friesland; Edwin Rutte. De vader van Rutte regisseerde in 1953 de Nederlandse filmklassieker; ‘’Sterren stralen overal’’, waar een kleine rol was weggelegd voor de toen 10-jarige Rutte. Verder schitterde Rutte op zowel tv en in film met 'Ome Willem' als zijn bekendste alter ego.

De inschrijving is nu geopend via: www.nnw.frl. en het Facebook event (zie link).

Link bij dit bericht:
link naar website


VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF