Charlotte DriessenBericht geplaatst door:
Charlotte Driessen
login om te reageren op dit bericht / 279 x bekeken

Datum:
08-05-2019
Verloopt op:
29-11-2019


Creatievelingen gezocht!

Lokatie
Brabant/Gelderland

Momenteel werk ik met de festival directeur van DOCfeed (het prestigieuze documentaire festival in Eindhoven) aan een enorm gaaf project.
We hebben een educatieprogramma ontwikkeld voor jongeren tussen 14 en 30 jaar oud op vier verschillende gebieden, namelijk theater, film, magazine en technologie. Dit is project Sparkel.
Het project bestaat uit een stuk of tien zaterdagen in de komende maanden (tot en met november) waarin een geselecteerde groep jongeren alles leert over één van deze vier vlakken. Persoonlijk ben ik voornamelijk betrokken op het gebied van film uiteraard. Samen met festival directeur Frans Mouws en collega Anne Jacobs zal ik het gehele programma vormgeven en begeleiden. Tijdens het film educatieprogramma zal de basis van het filmmaken aan bod komen en zullen de deelnemers zelf een korte documentaire ontwikkelen die, wanneer goed genoeg, op het DOCfeed programma van 2020 zal komen te staan.

Deelnemers hoeven niet per se een achtergrond in dit vakgebied te hebben, maar wel motivatie natuurlijk. Uit alle aanmeldingen zullen we een groep van ongeveer 12 deelnemers per branche selecteren. Deze deelnemers mogen vervolgens gratis het programma volgen en krijgen zelfs reiskosten en lunch vergoed!

Meer informatie is te vinden op www.projectsparkel.nl. Daar kunnen jongeren zich ook aanmelden. Iedereen is welkom, mensen met een verstandelijke of geestelijke beperking, mensen die aangesloten zijn bij een patiëntenvereniging, mensen die moeite hebben om mee te gaan met de maatschappij, mensen met een rugzakje, mensen die een vervelende achtergrond hebben, mensen die een fijne achtergrond hebben… Zolang je maar gemotiveerd bent en het leuk vindt om een project aan te gaan en daarmee veel te leren.

Deadline voor aanmelding: 8 mei

Link bij dit bericht:
link naar website


VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF